17 години затвор за мъж, убил баща си в Пловдив

0
23-годишният Цветан е душил и ръгал с нощ баща си
23-годишният Цветан е душил и ръгал с нощ баща си Снимка: Traffic News

Съдът прецени, че Цветан не е невменяем

17 години ще лежи в затвора 23-годишният Цветан Ангелов от Столипиново, който уби баща си през юни 2017 година.

Това постанови Върховният касационен съд, след като разгледа жалбата на служебния защитник на Цветан срещу решението на Апелативния съд в Пловдив, предаде DCNews.

Младият мъж е признат за виновен в това, че умишлено е умъртвил биологичния си баща, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Припомняме, че на 22.06.2017 г., в апартамент на ул. „Ландос“ в Пловдив, през нощта той влязъл в стаята на баща си, който спял и затиснал с ръка устата му, а след това започнал да му нанася удари с нож. По-късно сестричката му Иванка Ангелова намерила баща си мъртъв. Тя събудила майка си Минка и й казала, че младият мъж е ударил баща си с нож. Когато Минка отишла в стаята на 55-годишния Наско, го намерила мъртъв в леглото му и целият потънал в кръв.

При огледа на тялото съдебните медици са открили 10 прободни рани по жертвата.

Апелативния съд е потвърдил присъдата на Окръжния съд под тепетата.

Съдът е постановил Цветан Ангелов да изтърпи отделно и присъда от 4 месеца лишаване от свобода от предишно условно осъждане. Другите две деца на починалия са предявили граждански искове от по 10 000 лв., за претърпени страдания от смъртта на баща си, които изцяло са уважени от съда.

По-късно служебният защитник на Ангелов е обжалвал пред Върховния касационен съд наказанието на клиента си с мотива, че подсъдимият е невменяем и не носи наказателна отговорност.

Върховният касационен съд е преценил, че правилно Апелативен съдПловдив се е позовал на заключението на комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, че подсъдимият е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Присъдата на апелативните магистрати е оставена в сила от Върховния касационен съд и вече е приведена в изпълнение.

Решението е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари