16 години бой, обиди, заплахи и унижения - разказ от първо лице

0
След години насилие майка и двете ѝ дъщери се връщат към живота
След години насилие майка и двете ѝ дъщери се връщат към живота Видео: NOVA

След години насилие майка и двете ѝ дъщери се връщат към живота

След години насилие майка и двете ѝ дъщери се връщат към живота, показва NOVA. Всичко това се случва благодарение на подкрепата, оказана от професионалисти в центровете за застъпничество „Зона закрила”, подкрепени от „Уницеф”. Преди месец стартира национална кампания в подкрепа на психичното здраве на децата и младежите.

Бой, обиди, заплахи и унижения - така минават близо 16 години от живота на жертвата. Насилвана е физически, психически и емоционално от бившия си партньор - баща на двете ѝ деца.

Започна да ме обижда, да се държи грубо. Удряше ме с юмруци и ритници. Стоях и чаках да спре. Ставаше голям проблем, дори ако преместех нещо, което той е оставил на определено място”, обяснява тя.

По това време жената живее в малък град. Споделя за проблемите си пред родителите си и две свои приятелки. В онзи момент обаче не намира сили и смелост да напусне бащата на децата си.

„Като легнех вечер, се молех сутринта да го намеря умрял. Отивам на работа. Гледам как колежките бързат да се приберат, а аз, ако имаше как, щях денонощно да работя”, разказва тя.

Свидетели на насилието стават и дъщерите ѝ - ученички в трети и в девети клас. Мъжът насилвал психически и емоционално и тях. Наказвал и критикувал голямото момиче, когато преценявал, че не се е справило добре в училище. Забранявал му да излиза с приятели.

Насилието се отразява на поведението на децата. Малкото момиченце започва да копира агресията, а голямото се изолира. При всеки опит да се отскубне от мъжа си, жената получава заплахи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари