14 години танци, дронове, джип на пистата и схващане в Белград

1
Танцовите умения на бившия вратар се обсъждат и до днес
Танцовите умения на бившия вратар се обсъждат и до днес Снимка: LAP.bg

Танцовите умения на бившия вратар се обсъждат и до днес.

14 години без 6 дни – толкова време прекара на поста президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов преди оставката му да бъде поискана от най-високо ниво. След загубата с 0:6 от Англия, която премина под сянката на расистки скандирания, министър-председателят Бойко Борисов заяви, че Министерството на младежта и спорта ще прекрати всички взаимоотношения с БФС, докато начело е бившият вратар на националния отбор, пише bTV.

„Има една граница, която не ми е приятна... Не може държавата да е обвързана с поведението на един човек“, заяви Борисов.

Кога се стигна до тази „граница“ е трудно да се каже. В последните години Борислав Михайлов присъстваше в медийното пространство с няколко… инцидента.

Четвъртият в света беше в приповдигнато настроение през 2015 г., когато националният отбор завърши наравно 2:2 с Италия в София.

Тогава той имаше наглед некоординирани движения и странна артикулация.

В подобно настроение той беше през 2016 г. Тогава, след измъчената победа на „лъвовете“ над Люксембург с 4:3, Михайлов се забавляваше искрено при въпрос за приключващия „цикъл от мачове“ и подканваше журналистите на разгледат новата база на националите, снимана от една от телевизиите „с дрон“.

Конгресът през 2018 г., на който бившият национал беше преизбран за четвърти път, не мина без скандал. Тогава част от журналистите не бяха допуснати. В крайна сметка Михайлов получи 463 гласа в конкуренция срещу Любослав Пенев и Ивайло Дражев, които спечелиха съответно 36 и 5 гласа.

Според неговите конкуренти тогава вотът е бил манипулиран.

Като преизбран президент, Михайлов придружаваше Бойко Борисов на срещата с представителите на Сърбия, Румъния и Гърция. Тя постави начало на идеята за домакинство на световно или европейско първенство. При пресконференцията след дискусиите, президентът на БФС напусна преди края. Тогава министърът на младежта и спорта заяви, че Михайлов е получил схващане на крака.

Настоящата кампания, в която участват националите – квалификациите за европейско първенство, беше белязана от няколко прояви на Михайлов.

Репортер на bTV засне как президентът на БФС си тръгва след загубата от Косово с автомобил, паркиран директно на лекоатлетическата писта на националния стадион „Васил Левски“. След това на нашата медия беше отказана акредитация за мача с Англия.

Последва спорно решение на Изпълнителния комитет на БФС. След заседание беше прието в Стратегията за развитие на футбола да присъства точка, която забранява картотекирането на вратари от страни извън Европейския съюз.

Михайлов за последно беше забелязан да напуска националния стадион „Васил Левски“ 20-ина минути преди края на мача между България и Англия вчера (14 октомври).

За феновете обаче президентът на БФС винаги ще бъде асоцииран с поп-фолк певицата Преслава. На празненство през 2012 г. той показа завидни танцови умения под съпровода на нейната музика.

За почти 14 години под управлението на Михайлов, българският национален отбор записа спад с 10 места в ранглистата на УЕФА. През 2005 г. „лъвовете“ бяха 17-а сила на Стария континент, а в момента са на 27-мо място.

Големите първенства остават мираж за „лъвовете“, които не са играли на световно или европейско от 2004 г. насам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари