Сашо Диков: Когато Борисов бъде осъден, ще има промяна във футбола

1
Футболът е в плен на корупцията, заяви журналистът
Футболът е в плен на корупцията, заяви журналистът Снимка: БТА

Футболът е в плен на корупцията, заяви журналистът

Футболът навсякъде, не само в България, е в плен на корупцията, а коренна промяна у нас ще настъпи, когато бившият премиер Бойко Борисов бъде осъден. Това мнение изрази спортният журналист Сашо Диков при гостуването си в предаването "Лице в лице" по bTV.

Диков заяви, че на президента на БФС в оставка Борислав Михайлов не може да се вярва. Според журналиста героят от САЩ '94 е удобен ръководител за мнозинството шефове на футболни клубове, защото не следи за спазването на правилата и не търси отговорност.

"Този филм вече сме го гледали, но по сценарий, който няма аналог в световния футбол. Обикновено, ако един мъж си подава оставка и си държи на думата, каквото и да става, не се връща. Оставка се подава след няколко месеца - 2, 3, 5 да е. Идва събитие, на което се излъчва приемник на подалия оставка ръководен кадър. След година и половина, когато падна Бойко Борисов от власт, Михайлов каза, че се връща във футбола и пак си зае спокойно мястото", коментира Диков.

"На този човек не трябва да се вярва на нито една дума. Неслучайно и днес каза, че подава оставка, пък на предстоящия конгрес да реши дали да я приеме или не. Уставът на БФС е такъв, че и ЦСКА, и Левски имат по 1 глас, колкото Устово Конаре и Долно Нанагорнище."

"Тези избират новото ръководство. Неудобните ги изхвърлиха. Болшинството от футболните клубове се ръководят от хора, които са на ръба между светлото и тъмното. За тях Боби Михайлов е най-удобният президент, който няма да търси отговорност, правила, яснота."

"В България масово не се спазват задължителните условия на ФИФА и УЕФА за финансов феърплей. Ако се спазваха, много клубове нямаше да могат да имат право да участват в нашето първенство."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Диков е прав
    Боби Михайлов опра пешкира,но той затова е и там.Така си вървят работите в БФС от години,така и ще продължат.Театъра е един и същ.Сменят артистите на ниско ниво.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари