13 сигнала вдигнаха на крак огнеборците в Русенско

0
Гасиха горящ камион, подпалени комини, отстраняваха смачкана мантинела след катастрофа и други
Гасиха горящ камион, подпалени комини, отстраняваха смачкана мантинела след катастрофа и други Снимка: Кадър от TVN

За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН са реагирали на 13 сигнала.

Пожари в сухи треви и храсти огнеборците са гасили в Русе, в района на коловозите на Гара – Разпределителна на ул. Иван Ведър; на бул.“България“; във вилната зона „9-ти километър“, където огънят е обхванал и част от спомагателна постройка в имот; в с. Бабово, местност „Блатото“; с.Кривня,  местност „Цирака“; в с. Пиргово; пътя гр. Ветово – с. Семерджиево, покрай ж.п линията;  покрай пътя гр. Глоджево – гр. Кубрат; и в района на с. Острица, извън урбанизираната територия.

За времето от 11:20 до 12:40 часа два екипа на РСПБЗН- Ветово са реагирали на сигнал за възникнало горене в товарен автомобил. Произшествието е станало на пътя I-3, разклона за с. Сваленик. На място е установено, че горенето е обхванало ел.инсталация и шумоизолацията на камиона с марка STAYER. Горенето е ликвидирано на площ около един квадратен метър. Причината е била късо съединение.

В 15:50 часа екип на РДПБЗН-Русе оказал съдействие на Областно пътно управление при премахването на пречеща на движението смачкана мантинела, след пътен инцидент с товарен автомобил на разклона за с. Щръклево.

В 18:15 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е пратен за ликвидиране на възникнало горене от самозапалили се сажди в коминно тяло в русенския квартал „Чародейка“ в бл. 205.  При пристигане на място се установява, че не е необходимо извършване на гасителни действия от служителите. Инцидентът се е разминал без последици.

По същото време екип на РСПБЗН-Две могили е пратен по сигнал за такова запалване на адрес в с. Горно Абланово. В този случай също не е имало нанесени щети.

Още един такъв сигнал е постъпил и в 21:04 часа. Обаждането е било за горене на сажди в комин във вх. Д на блок 12 в кв. Дружба в Русе. Там са изпратени огнеборци от Първа РСПБЗН. При запалването не са пострадали хора и няма нанесени материални щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари