13-годишен пианист от Русе взриви мол в Атина с концерт

1
13-годишен пианист от Русе взриви мол в Атина с концерт
Видео: БГНЕС

13-годишният пианист от Русе Николай Димитров превърна най-големия мол в Атина в своя запазена сцена. След като миналата година той направи импровизиран кратък концерт в магазина на "Ямаха", сега изнесе цял рецитал от час и половина на най-добрите японски пиана.

Ученикът на русенското Училище по изкуствата представи творби от класиката, джаз, поп и няколко саунтрака от филми, съобщава "БГНЕС".

Изпълненията на българския пианист много бързо събраха публика, както и желаещи да се включат в концерта. Две тийнейджърки станаха вокалистки и пяха песни на Кристина Агилера и Адел, както и песните "Let it go" от филма "Замръзналото кралство" и "My heart will go on" от филма "Титаник". Русенецът изсвири част от песните в оригинал, което бе възнаградено с много аплодисменти. Истинско шоу настъпи на финала, когато и други музиканти се присъединиха към Николай. Най-активен бе гръцки цигулар, който седна на пианото и заедно с младия си български колега правиха импровизации върху различни музикални фрази. Сред публиката имаше и български емигранти, които след края на концерта, развълнувани от чутото, подариха ноти на талантливия пианист.

След завръщането му в Русе на Николай Димитров му предстоят няколко сериозни ангажимента. През септември ученикът на преподавателката Даниела Кюркчиева ще свири в дом "Витгенщайн" във Виена в качеството си на носител на първа награда при дуата в Международния конкурс "Франц Шуберт", а на 29 ноември го очаква двукратна изява на сцената на "Карнеги хол" в Ню Йорк, където получи право да свири заради двете си награди като индивидуален изпълнител и в дуо от Международния конкурс за пиано и струнни "Американ протеже".

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари