Избраха пианист от Русе да свири в Младежкия оркестър на ЕС за втора поредна година

10
Николай Димитров е единственият пианист тази година в оркестъра, в който свирят над 140 млади музиканти
Николай Димитров е единственият пианист тази година в оркестъра, в който свирят над 140 млади музиканти Снимка: БГНЕС

Николай Димитров е единственият пианист тази година в оркестъра, в който свирят над 140 млади музиканти

22-годишният пианист от Русе Николай Димитров е избран за втора поредна година да бъде част от Младежкия оркестър на ЕС. Той премина успешно селекцията и е единственият пианист тази година в оркестъра, в който свирят над 140 млади музиканти от всички страни на ЕС.

„За мен е голяма радост да съм отново част от състава на EUYO и единствен представител на клавирната секция в оркестъра. Предстоят много интересни проекти, концерти и програми и нямам търпение да разкажа в бъдеще повече за тях, както и да се запозная с новите лица в оркестъра и да се поздравим със старите такива“, сподели Николай Димитров, цитиран от Русе Медиа.

Вече е ясна програмата на пролетния тур, в който ще участва и българинът. Тя ще бъде под диригентството на Александър Блох и с участието на трима лауреати на престижния конкурс „Кралица Елизабет“ - Джонатан Фурнел - пиано, Тимъти Чой - цигулка, Хайюнг Чой - виолончело.

Концертите ще бъдат в три белгийски града, в чест на белгийското председателство на ЕС. На 8 май оркестърът ще свири в Концертгебау в Брюж, на 10 май - в Шарлероа, а на 9 май - Деня на Европа, ще има голям концерт в „Бозар“ в Брюксел пред многобройни официални гости от цял свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    срам ме е да съм русенец
    Срам ме е, че има някакви индивиди, които са се довлекли от някоя паланка или землянка в нашия град и плюят по кадърните и можещи хора. И все педераси са им в главите, няма изречение без Украйна и без мъжествената съпротива на този героичен народ. Въртят и сучат да кажат нещо за НАТО, Европейския съюз или Брюксел. Но защо тези зямленкаджии мълчат за убийствата в Блатная - на Борис Немцов, Ана Политковская и сега на Алексей Навални.Защо не изпращат децата си и внуците си в Блатная, а ги пращат на Запад. Жалки личности, готови да робуват на Путлер. Учудва ме, че в Русе уж има проевропейски партии, евроатлантически настроени, но в същото това време все още никой не е предложил да се преименува улица или площад или алея на името на Алексей Навални.
  • 6
    3
    Чета коментари и се чудя
    Става дума за нещо хубаво, свързано с града ни по някаква причина - отдавна Русе е изпаднал от престижни класации, в които е бил, няма смисъл тук да коментирам защо и как...Става дума за талантлив младеж, образован тук и с талант, признат в условията на конкуренция в ЕС! И изведнъж изпълзява гнусен коментар на анонимно лице в очевидно напреднала възраст, което не може да осмисли и да се зарадва от този факт, но бърза да лисне помия ни в клин, ни в ръкав...Ей тъй, за всеки случай!
  • -5
    2
    Браво, 1!
    Чудесно е, че използваш символа на еврото, свиквай, до месеци само него ще гледаш, когато си плащаш за лекарствата за простатата. Иначе не си улучил правилната статия да си покажеш простотията - тук става дума за класическа музика, не е за тебе работа.
  • 1
    1
    Вероятно...
    И тоя ще се изпедерасти. С тия €врогейски и €вроатлантически ценности... Бог да я прости България! Но пък се просълзяваме и даваме мило и драго за Окрайна, САЩ, НАТО и Брюксел!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари