Програмата на мартенските музикални дни за 18-19 март

1
За първи път всички русенски хорове ще участват с обща програма
За първи път всички русенски хорове ще участват с обща програма Снимка: Фейсбук

За първи път всички русенски хорове ще участват с обща програма

На 18 март /събота/ от 18 ч. в зала „Филхармония“ ще се състои концерт с участието на Детски хор „Дунавски вълни“ при Общинския детски център за култура и изкуство с диригент Весела Тодорова, Детски младежки хор „Св. Георги Победоносец“ при Общинския младежки дом с диригент Мина Влайкова, Академичен хор „Сексагинта Приста“ при РУ „А. Кънчев“ с диригент Пламен Георгиев, Хор „Дунавски звуци“ при НЧ „Ангел Кънчев 1901“ с диригент Стелияна Димитрова - Хернани и Смесен хор „Проф. Васил Арнаудов“ с диригент Свилен Иванов.

Те ще представят хорови творби от български и европейски композитори - Вл. Довган, Д. Христов, А. Струмски, В. А. Моцарт, Л. Керубини, Фр. Енгелхарт, А. Вивалди, Цв. Денев, П. Хаджиев, Т. Попов, Е. Манолов, Дж. Рутър и др. Хоровият концерт включва класически творби от български и европейски автори. На финала ще прозвучи „Меса на децата“ от английския композитор Джон Рутър.

Един час по-късно - от 19 ч., в Голяма зала на Доходното здание, публиката ще има възможност да се наслади на поредната Брамсова вечер в още едно издание на МФ „Мартенски музикални дни“. Тогава за първи път на сцената на фестивала ще се изявят признатите в цял свят музиканти Алексей Гринюк - пианист и Леонард Елшенбройх - челист.

В неделя, 19 март, обедният концерт, който ще започне в 11 ч., е част от програмата „Мартенски музикални дни Джуниър“. Немският пианист Кай Шумахер, дългогодишен познайник на русенската публика, и родената в Русе цигуларка и възпитаничка на НУИ „Проф. Веселин Стоянов” Яна Готхайл дават заявка за страхотно трансатлантическо музикално изживяване със селекция от американски автори и музика в широкия диапазон от Гершуин до Ф. Глас и Либерман.

Неделната концертна програма на 19 март завършва с една изискана Песенна вечер с известния баритон Кирил Манолов и талантливата пианистка Боряна Ламбрева. Концертът ще се състои от 19 ч., в зала „Европа“ на Доходното здание и ще включи произведения от Рахманинов и Панчо Владигеров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари