120 милиона евро за животновъдите очаква Министерство на земеделието и храните

1
Парите се очаква да дойдат от временната рамка, която разработва Европейската комисия и да бъдат одобрени от парламента при актуализация на бюджета през юни
Парите се очаква да дойдат от временната рамка, която разработва Европейската комисия и да бъдат одобрени от парламента при актуализация на бюджета през юни

Парите се очаква да дойдат от временната рамка, която разработва ЕК

120 милиона евро очаква Министерство на земеделието и храните като компенсации за животновъдите заради последствията от войната в Украйна. Парите се очаква да дойдат от временната рамка, която разработва Европейската комисия и да бъдат одобрени от парламента при актуализация на бюджета през юни, предаде NOVA

Това каза министърът на земеделието Иван Иванов по време на Националния събор на овцевъдите, който се провежда от днес до неделя в района на Арбанаси и Петропавловския манастир кай Търново.

Иванов увери, че в България няма да се допусне продоволствена криза.

„Свободната търговия в ЕС няма да допусне подобна продоволствена криза, проблемът наистина е в липсата на някои суровини, които идват от Украйна и Русия , които трябва да наваксаме, ЕК взе редица мерки, за да може да се увеличи производството на зърнени храни“, заяви той.

На десетото юбилейно издание на събора се представят над 1000 чистопородни овце, има десетки изложители на храни, занаяти, млечни и месни продукти.

Съборът бе открит по традиция с ансамбъла „100 каба гайди“ и кукери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари