12 неща, с които не бива да се примиряваме

1
Понякога дори не забелязваме колко зле се отразяват някои неща на живота ни
Понякога дори не забелязваме колко зле се отразяват някои неща на живота ни

Понякога дори не забелязваме колко зле се отразяват някои неща на живота ни

Трябва да се примиряваме с особено много неща в живота си. От някои от тях не можем да избягаме (данъци, лошо време, задръствания), но знаете ли - търпим и неща, които принципно не би трябвало, пише cluber.com.ua, цитирано от Обекти. Заобикаляме неприятностите, опитваме се да не обръщаме внимание на нещата, които ни дразнят, и приемаме онези, които ни изморяват. Толкова сме свикнали, че понякога дори не забелязваме колко зле се отразява всичко това на живота ни.

Понякога само осъзнаването на това колко много неща търпим напразно ни изпълва с надежда и енергия. Но ако дори не осъзнавате какво ви дърпа назад, никога няма да подобрите живота си. И най-малките промени могат да ни направят по-уверени, по-добри и дори по-красиви.

А ако се справите с няколко от наистина големите си проблеми, свързани с "примиряването", можете радикално да промените посоката на живота си и да отворите вратата към свят на щастие и вътрешна хармония, за които не сте подозирали досега.

Ето защо в следващите редове ще ви представим 12 неща, с които никога не бива да се примирявате в своя живот. Познати ли са ви?

1. Работа, която не обичате

Прекарвате почти половината от живота си на работа. Струва ли си да жертвате такава огромна част от живота си, ако тя не ви харесва? Помислете как това ще се отрази на емоционалното ви състояние, на здравето ви, на личните ви взаимоотношения. Помислете колко много възможности ще пропуснете, за да направите нещо наистина полезно и интересно. И така, защо не спрете да живеете по този начин? Намерете си работа, която ви харесва. Ако за нея ви е необходимо допълнително образование, учете. Или поне променете нещо в настоящата си работа, така че тя да не ви е в тежест.

2. Дълго пътуване до работа

Дългото пътуване до работа - независимо дали с автомобил или с обществен транспорт - е не само безполезно, но и вредно. Няколко часа в колата всеки ден се прибавят към дните, месеците и годините, в които бихте могли да правите нещо полезно. Намерете си работа по-близо до дома или се преместете по-близо до работното място. Това безкрайно пътуване до работа... не си заслужава.

3. Нездравословен начин на живот

Имате ли наднормено тегло? Пушите ли? Водите ли уседнал начин на живот? Храните ли се с нездравословна храна? Пиете ли алкохол? Нездравословният начин на живот води до нещастен живот. Ако изглеждате зле и се чувствате още по-зле, как може да сте щастливи? Животът ни е даден само веднъж и можем да го изживеем единствено и само в собственото си тяло. Затова се грижете за него.

4. Изтощителни лични отношения

Ако в живота ви има груби, песимистични, агресивни, егоистични, неетични или луди хора, може би е време да им кажете сбогом. Да, може би имате своите причини да общувате с тях, но струва ли си наистина да им позволявате да ви облъчват със своята негативност? Така или иначе, опитайте се да сведете контактите си с тях до минимум.

5. Безпорядък в къщата

Искате да опознаете даден човек? Надникнете в къщата му. Не е задължително да живеете в имение, пълно с лъскави вещи. Вашият дом обаче трябва да отразява радостта, реда и мира, които искате в живота си. Той трябва да е чист и подреден, но да не му липсва уют и топлина. Трябва да радва не само нас, но и нашите гости.

6. Негативност

Тя е навсякъде около нас и постоянно разяжда съзнанието ни. Виждаме и чуваме негативни идеи и образи по телевизията. Нашите приятели и познати винаги имат една или две отрицателни житейски истории. Негативни песни, кръв и насилие във филмите... преди да се усетим, всичко това се прокрадва в съзнанието ни и ние потъваме в безнадеждна депресия. Стига! Изключете телевизора. Излезте навън. Изхвърлете негативното от живота си. Прочетете хубава книга или гледайте мил, вдъхновяващ и позитивен филм.

7. Прекалено много вещи

Обичаме да трупаме вещи, да си купуваме постоянно нови неща. Но по този начин пропиляваме време, пари и усилия. С течение на времето нещата губят своята новост и ние губим интерес към тях. Те се превръщат в бреме за нас - нещо, за което си спомняме само когато дойде време да изтупаме праха от тях. Така че няма ли да е по-добре да се отървем от всичко това и да се наслаждаваме на живота?

8. Финансови проблеми

Стресът и емоционалната болка, причинени от финансови проблеми, могат да бъдат смазващи. Каквато и да е причината за настоящето ви положение, предприемете необходимите мерки, за да излезете от него. Да, някои финансови затруднения са неизбежни, но направете каквото можете, за да намалите стреса дори и това означава в следващите няколко месеца да разнасяте пици. Ако прекалявате с харченето, спрете. Продайте излишните си вещи. Много малко "неща" си заслужават стреса от паричните притеснения.

9. Живот в разрез със себе си

Сигурни ли сте, че живеете според своите собствени ценности? Че сте верни на себе си? Има ли нещо, за което бихте искали да се извините или да поискате прошка? Когато живеете в разрез със себе си, това вреди както на ума, така и на душата ви. Това изчерпва енергията ви, предизвиква чувство за вина и понижава самочувствието ви. Затова бъдете честни със себе си. И живейте живота си както трябва.

10. Живот без забавление

Ако животът ви се състои от работа и отговорности (дори и работата да ви харесва), живеете небалансирано. За да водите пълноценен живот, е важно да можете да се забавлявате и да се отпускате от време на време. Като разхлабите примката на стреса около врата си, освобождавате повече време, за да се наслаждавате, да пътувате и да се забавлявате.

11. Приемането на невежеството и инерцията

И двете са неща, които използваме като извинение да не направим нещо. Но причината, поради която се разубеждаваме да направим нещо, е, че се страхуваме. Страхуваме се, че ще е трудно, че няма да успеем, че ще се объркаме... Но това всъщност са само оправдания. Не ги приемайте. Положете усилия и ще бъдете възнаградени.

12. Непълноценно общуване

Здравословната комуникация е от съществено значение във всяка една връзка. Ако не общуваме пълноценно с някого, се чувстваме тревожни, гневни, фрустрирани и безпомощни. Откритата, честна и приятелска комуникация е ключът към създаването на здрави взаимоотношения. И ако все още не притежавате тези умения, сега е моментът да ги придобиете!

И за финал – използвайте следващите няколко минути, за да идентифицирате едно нещо в своя живот, с което сте се примирили. Как това се отразява на чувството ви за благополучие и радост? Какво бихте могли да направите още днес, за да промените нещата към по-добро?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари