Мъжът ми е ужасен, какво да правя?

0
Отговор на психолог
Отговор на психолог

Съвместният ни живот с любимия човек започва с много любов и ентусиазъм.

Но, за съжаление, нещата често се променят и се стига до фрази като „Мъжът ми е ужасен!“ и „Ненавиждам го!“, пише Lekuva.net. Може ли да се върнат любовта и разбирателството…

Ето какво пише Галя:

Мъжът ми е ужасен! Сякаш е на гости у дома… Нали сме семейство? Защо тогава мъжът ми не помага с нищо у дома? Той смята, не като носи парите, не трябва да пипа нищо вкъщи… Това направо ме депресира!“, Галя, В., 34 г.

Отговор на психолога:

Явно не сте имали възможност да установите какви са възгледите на съпруга ви за съвместно съжителство. Да, някои мъже смятат, че трябва да има такова разпределение: щом единият носи парите, другият ще върши всичко останало.

С какво се обяснява подобно поведение на мъжете?

Понякога се дължи на най-обикновен мързел, друг път наистина става дума за изтощение. Но има и такива случаи, при които мъжът не желае да прави каквото и да било у дома, защото не е свикнал да го прави. И не говорим за миене на чинии, а за всякакви неуредици по дома, които вероятно очаквате да са негов ангажимент. Е, такъв навик може и да се създаде. Може би, ако поговорите, нещата ще се оправят. Питайте го склонен ли е да викате майстори за различни неща, да давате килимите на пране и да ви помага поне при миенето на прозорците и генералното почистване.

Разбира се, има случаи, при които мъжете отказват да помагат, защото отмъщават за нещо. Но внимавайте да не влезете в нещо като омагьосан кръг, ако и вие започнете да отмъщавате за отмъщението.

Източник: Lekuva.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари