12-годишно момиче оцеля след падане от 18-ия етаж

38

Кръщават я в манастир "Свети Мина"

Ученичката се разминава със счупени бедро, ръка и челюст

Невиждано чудо споходи 12-годишно момиче от столицата! Ученичката оцеля след падане от 18-ия етаж от балкона на семейния апартамент в София. Момичето се размина със счупени бедро, ръка и челюст и вече е напълно възстановено.

Уникалната история сподели пред "България Днес" игуменът на манастир "Свети Мина" в столичния квартал Бенковски отец Борис. И до днес родителите на момичето посещават светата обител, за да благодарят за чудодейното изцеление и милостта на Бог към дъщеря им. Щастливите майка и баща записват в книгата на чудесата в Божия храм своята невероятна история.

"На 31 юли дъщеря ни падна от балкона на 18-ия етаж. Да не помисли някой, че е грешка. Наистина е 18-и етаж - приблизително 55 метра! Падна върху пръст и ниска трева. Сигурно Господ е подложил длан, за да я хване, защото тя остана в съзнание. Съседи се притичват на помощ. Тя е адекватна и казва и трите си имена и къде живее. В линейката остава в съзнание. В "Пирогов" лежа 21 дни, като първите пет дни беше между живота и смъртта", описват критичната ситуация родителите на момичето.

И продължават: "Но Господ не я остави през целия път. Винаги й пращаше точните хора. Намери я човек, който се занимава с тежки травми. Линейката е дошла за 3-4 минути. Попадна на уникални лекари, които се бориха за нея. Претърпя три операции, които протекоха без никакви усложнения. И знаете ли какви са пораженията на това дете, паднало от 55 метра? Счупено бедро, счупена ръка и счупена челюст. Всички вътрешни органи се излекуваха по чудо и по волята на Бог".

Благодарните родители записват своето чудо на 8 ноември тази година, три дни преди храмовия празник в почит на светеца Мина. "Днес дъщеря ми тича и се усмихва, слава на Бога! През цялото това време свещениците се молеха за нея и за изцерението й", допълват мама и татко.

На същия ден оцелялото момиче е кръстено в манастира. Макар и вече на 12 години, до този момент ученичката не е била кръщавана. Моментът е изключително емоционален, а признателните майка и баща трудно сдържат сълзите си от вълнение.

"Когато таткото дойде да благодари, казва - вярвате ли в чудеса? Как да не вярвам, като всеки ден са ми пред очите, отвърнах аз. Хората още не можеха да проумеят какво е станало. Зловещо е само да си помислиш какво е станало, камо ли да ти се случи такава милостиня от Бога да се случи. Слава Богу!", допълва и отец Борис.

Макар и тежки и смутни да са годините за мнозина, в тях се ражда и щастието на едно младо семейство. Жена идва в манастира "Свети Мина", за да се помоли за отроче. Денят е 11 ноември 2018 г., когато почитаме паметта на светеца.

"Със съпруга ми сключихме граждански и църковен брак на 1 октомври 2016 г. и оттогава мечтаем за дете. Но в продължение на няколко години не можеше да ни се случи това щастие. През 2018 г. на 11 ноември посетихме манастира "Свети Мина" с цялото семейство и отправихме молитва пред чудотворната икона с надежда скоро да ни се роди детенце. И точно след няколко месеца - през февруари 2019 г., можехме на глас да изречем с радост, че ни е споходила благата вест да очакваме първата ни рожба. Бременността ми мина леко и без проблеми. Нашето чудо се появи на бял свят точно на 11 ноември 2019 г. Благодарим на Господ и свети Мина", описва своята радостна история младата майка, която дава живот на своята рожба точно една година след като идва да се помоли пред иконата на свети Мина.

Чудесата, свързани с чадородие, съвсем не спират дотук. Светата обител наскоро прекрачва и възрастна жена, за да благодари на Бог, свети Мина и духовниците, защото се е сбъднала нейната мечта - да си има внуче.

"Благодаря и благославям за чудото, което се случи след отправените молитви към Господ и свети Мина. Благодаря за щастието да се радвам на моя прекрасен внук. Да расте здрав, силен и умен, да живее с любовта на родителите си", разказва радостната баба, а друга жена изказва почит и благодарност, задето майка й се е изцерила от тежко заболяване и от него вече няма и следа.

"Нека хората да се обърнат повече към духовната страна на празничните дни. Да търсят Бога и неговата милост, а всичко останало ще им се придаде. Да не превръщат празника в угаждане на плътта, изразено в ядене и пиене, а да обърнат съзнанието към Бога и с молитва да търсят неговата помощ. Особено в това смутно и тежко време. Радостта от празника по никакъв начин не би могла да бъде помрачена от това, че някой не може да отиде на почивка или да се събират големи компании. Напротив - радостта от празника се усеща най-много точно тогава, когато човек е в единение с най-близките си хора, има възможността да общува с тях и да се моли заедно с тях. Другото е човешка суета", споделя пред "България Днес" отец Борис.

Духовникът е категоричен, че е необходимо да се спазват препоръките на здравните власти и хората да бъдат внимателни. "Защото не можем да очакваме Господ да помогне, ако ние за себе си не правим нищо и злоупотребяваме с милостта на Бога. Бог помага, ако и ние се стремим да помагаме на себе си, близките и всички човеци", допълва игуменът на манастира "Свети Мина".

Службите в светата обител не са преставали, като молитвите са още по-усилени. В службите са включени допълнителни прошения за избавяне от коронавирусната инфекция по целия свят. "А и всеки сам вкъщи би могъл по всяко време при възможност и добро желание да се моли. Дали е у дома или в храма е важно да сме в общение с Бога", заключава Божият служител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари