11 години затвор за мъж, убил баща си след скандал

0
Осъден е да плати 130 000 лева "кръвнина"
Осъден е да плати 130 000 лева "кръвнина"

Причината за смъртта е станала ясна чак след ексхумация на тялото

37-годишният М.М., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Варна за убийството на своя баща - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 1 във връзка с чл. 115 от НК, беше признат за виновен, съобщават от държавното обвинение.

Окръжният съд в града определи той да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 години при строг режим на изтърпяване. Наложеното наказание е по-ниско от минималното, предвидено в закона за това деяние, тъй като е приложен чл. 55, ал. 1, т. 1 от НПК поради наличие на многобройни смекчаващи вината обстоятелства.

Съдът уважи гражданските искове на четирима близки роднини на жертвата на престъплението и осъди обвиняемия да заплати общо 130 000 лева обезщетения за причинени неимуществени вреди. В тежест на М.М. са направените разноските по делото в размер на 1602,95 лева, както и държавните такси върху уважените граждански искове.

На 17 май тази година, в семейната къща в с. Петров дол, след поредна ескалация на конфликт между баща и син, датиращ от дълго време, младият мъж умъртвил своя родител. Първоначално смъртта на мъжа била възприета като естествена поради множество тежки заболявания, които имал. Но след извършена ексхумация на тялото, резултатите от направените съдебно-медицински експертизи показали, че смъртта му настъпила насилствено в резултат от задушаване. М.М. признал за извършеното от него престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари