Доживотен затвор за убийство с чук във Варна

0
Осъденият дължи по 150 000 лева "кръвнина" на майката и сестрата на жертвата
Осъденият дължи по 150 000 лева "кръвнина" на майката и сестрата на жертвата Снимка: БТА

Осъденият дължи по 150 000 лева "кръвнина" на майката и сестрата на жертвата

Варненският окръжен съд наложи наказание „доживотен затвор“ на 34-годишен мъж за извършен грабеж, придружен с убийство, съобщиха днес от пресслужбата на съда.

Освен това той ще трябва да плати по 150 000 лева обезщетение на майката и сестрата на жертвата за претърпените от тях неимуществени вреди.

Убийството беше извършено на 12 срещу 13 февруари миналата година, във варненския квартал „Владиславово“. Убиецът и жертвата са се познавали, защото работели заедно по строителни обекти. На 12 февруари обвиняемият бил поканен на гости в дома на колегата си на 51 години. Гостът убил домакина си с удари с чук в главата. Фатален е бил още първият от общо 17-те удара. Убиецът е бил видян да влиза и излиза от жилището от съседи. Той изнесъл различни вещи, които се опитал да продаде.

Сигналът до полицията бе подаден на 14 февруари от близки на жертвата. Няколко дни по-късно убиецът бе арестуван.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари