100 лева пенсия за 104-годишна родопчанка

0
100 лева пенсия за 104-годишна родопчанка

Вчера баба Сафие от смолянското село Сивино навърши 104 години и посрещна рождения си ден в завидна здравословна форма. Това каза кметът на Сивино Бойко Даракчиев. По думите му възрастната родопчанка е прекарала целия си живот в родното място, не пие лекарства и до днес копае сама в градината си, пише "Марица".

Жената е родена на 1 май 1910 година, но все още е в добро здраве и с бистър ум. Старицата никога не е напускала Сивино. Родила е трима синове, има три внучета, 4 правнуци и праправнуче.

Бабата все още е оправна, шета из къщи и в градината. През живота си работила по тютюна в ТКЗС. Взима 100 лв. пенсия и въпреки че парите са по-малко от годините й, казва, че е доволна. Общината вече й отпуска и 70 лв. помощ, която се полага на столетници.

Родопчанката живее сама, защото не иска да напусне родното село и да се премести при сина си в село Смилян. Тя отклонява и всички покани да пътува до нови места. Съседи разказват, че жената все още се грижи за дома и градината, дори окопава без проблем лехите с фасул.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари