Лаборатория „Здраве“ отбеляза 20-я си рожден ден

0

Празничната вечеря уважиха над 150 гости – лекари, общественици, партньори и приятели.

Управителят на лабораторията – д-р Розина Мирчева – благодари на целия екип за неговата всеотдайност, както и на дългогодишните партньори за доверието. Тя отправи специална благодарности и към нейните съдружници – д-р Недялко Калъчев, инж.Михаил Калъчев и инж.Иво Доков.

Д-р Мирчева припомни историята на лабораторията, нейните върхове и спадове. От един лекар и двама лаборанти в началото, днес екипът на лабораторията наброява 45 служители – 6 лекари специалисти, 2 лекари специлизанти, 5 магистър биолози, от които 1 молекулярен биолог, 23 лаборанти, технически сътрудници и санитари.

Понастоящем,  лабораторияЗдраве“ е многопрофилна, с няколко отдела – „Клинична лаборатория“, „Микробиология“, „Вирусология“, „Медицинска паразитология“ и „Патоанатомия“. От близо 4 години съществува и съвсем нов отдел – молекулярна биология за ДНК анализ на различни инфекциозни агенти.

Лабораторията има 9 филиала на територията на Русе, 1 в Сливо поле и 1 в Тутракан. Сключени са договори за съвместна дейност и сътрудничество с всички лечебни заведения на териотията на областта. Лабораторията е оборудвана с нова, съвременна и надеждна апаратура, която позволява бързо и качествено изработване на взетите материали, а лабораторната информационна система изключва до мининум човешката грешка.

ЛабораторияЗдраве“ разполага и с логистична схема със собствен транспорт и с договори с транспортни фирми. Така осигурява на лекарите и техните пациенти разширен набор от високоспециализирани лабораторни изследвания, които се работят в референтни лаборатории в София и дори извън страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари