10 въпроса към един кандидат за кмет на Русе

5
Г-жо Стефанова, ама наистина ли искате 4 години да управлявате Русе?
Г-жо Стефанова, ама наистина ли искате 4 години да управлявате Русе?

Г-жо Стефанова, ама наистина ли искате 4 години да управлявате Русе?

Акад. Петър Иванов, известен русенски общественик и политик, публикува в социалните мрежи 10 въпроса към кандидата за кмет на Русе от коалиция "Продължаваме промяната" Рена Стефанова.

В публикацията Иванов поставя въпроси за възрастта, опита, миналото и програмата за управление на Стефанова.

Рена Стефанова е на 57 години, след два месеца е на 58 години, рождена дата 01.01.1966 г., от село Ново село, висше образование, семейна, осъдена

1. Г-жо Стефанова, ама наистина ли искате 4 години да управлявате Русе, сериозно, без майтап, не се шегувате?

2. Защо тогава едва сега, в края и след края на активния възрастов период от живота си (по време на евентуалния мандат вие ще сте почти цяла година в пенсионната възраст от навършени 61 години) решавате да се отдадете на местното управление, защо като по-млада не поискахте да сте кмет?

3. Имате ли някакъв опит, какъвто и да е той, в местното управление, и въобще в някакво управление, каквото и да е то?

4. Блъснахте ли в София с колата си жена, и бяхте ли осъдена с влязла в сила присъда през юни миналата година за причиняване на средна телесна повреда на български гражданин, да или не?

5. Какво направихте, за да избегнете ефективна присъда на Софийския градски съд от до 6 години затвор според нормата на Наказателния кодекс ("Чл. 123. (1). Който причини на другиго средна телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години"), и да лежите в затвора, сключихте споразумение, с кого, кога, къде, и как точно?

6. Всъщност вие сте наказана със затвор, и сте потенциален, под условие, затворник в Женския затвор, статутът ви е absconditus captivus, присъдата ви е условна, ще лежите в затвора, ако за определен изпитателен срок пак извършите нещо извън Закона, така ли е, или не е така?

7. Условната ви присъда е с три години изпитателен срок, доста голям, представете си, че сте кмет с мандат 4 години, почти две от тези 4 години вие ще сте под дамоклевия меч на наказателно условие, какво би станало, ако, не дай си Боже, попаднете в затвора в рамките на този срок, никой не е застрахован от беди и изненади, вие ще сте първият русенски кмет зад решетките, оттам ли ще кметувате, помислихте ли за този пагубен за репутацията на нашия град огромен и гаден риск, да или не?

8. Наистина ли сте еманципирана и независима от 30-годишната, както сама обявихте броя на годините, ваша връзка с русенски олигарх, той е в лоши отношения с партията, която представлявате, и като кмет няма в никаква степен да толерирате неговите интереси и амбиции, вярвате ли си; кажете сега, плува ли корабче в окото ми?

9. Освен многото свободно време, изгледахте внуците, сега няма какво да правите, както сама публично обявихте, притежавате ли и други предимства пред реалните ви конкуренти за кметския пост, притежавате, сериозно, и какви са те?

10. Имате ли управленска програма, освен за петте ви приоритета (казахте четири от тях: "Русе да бъде чист, приветлив, удобен, сигурен", всичките са ала-бала, петият приоритет липсва), демографският проблем го няма никакъв, нищо не знаем какво ще правите като кмет с нас, бедните, доверчиви и нещастни русенци, как ще ни управлявате?

Благодаря ви!

Акад. Петър Иванов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    36
    до тая проста пача
    Ей мършо да се махаш от нашият град . Мръсна мазна пача .
  • 0
    35
    Русенец 2
    До 34 да видим нещата които си написал точка по точка: За разбитите улици - това е заради проекта на ВиК, некадърно направен по времето на Стоилов. Съмнително е, че който и друг да беше щеше да е по-добре. За далаверите с паркинга - общи приказки от репортаж иницииран от хора близки до ППДБ + За шумотерора - така е по целия свят, ако не беше през ноща щеше да ревеш, че стават задръствания За наионална магистралата, какво искаш да направи кмета? За нея мрънкай на ППДБ и Герб преди това. Другото няма да го коментирам, защото едва ли някои е гласувал за него, заради жена му. Моето мнение е, че градът е в по-добро състояние отколкото по-времето на Стоилов. Махнаха се всякакви посредници. Администрацията работи по-ефективно. Растителността е повече и по-добре поддържана. Транспортът е по-добър. Не казвам, че Милком е прекрасен кмет. Има още много какво да се желае, но от това, което ни се предлага е най-доброто. Другото са интерпретации и общи приказки, а ти си гласувай за когото си искаш.
  • 0
    34
    До русенец 2
    Градски, хубаво си се написал 2, явно сам се определяш че си втори, втора ръка. Няма разумно обяснение някой да харесва Менчо, за кое, за разбитите улици, за чистия въздух, който успя да ни организира, за далаверата с паркинга ли, за шумотерора от сметосъбирането всяка една нощ ли. За това, че направи всичко възможно за изграждане на нормален път Русе - Търново ли? Обещания, но нито едно не бе изпълнено. Но това е нормално за един комунист. А относно морала - да не говорим, преди 4 години развежда из телевизионните студия жена си и децата си, и само месеци след това се раздели. И то срамно и позорно. Всеки един от кандитатите е ПО-ДОБЪР от сегашния ни така наречен кмет.
  • 6
    33
    русенец
    До 32: Обективно погледнато, по-големи бездарници от администрацията на Милков едва ли е имало в цялата история на община Русе, а конкуренцията за първото място е жестока. Всеки, който е имал някакви служебни взаимоотношения с тях ще го потвърди. Пенчо Милков получи своя шанс и се провали.
  • -5
    32
    Русенец 2
    В момента по-добър избор от Пинчо Милков няма. Това е реалността, а вие си разпъвайте колкото си искате локуми.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари