10 лева за килограм боб?

1
Цените на варивата отново тръгнаха нагоре
Цените на варивата отново тръгнаха нагоре Видео: NOVA

Цените на варивата отново тръгнаха нагоре

Българска къща май без боб не може. С това са съгласни повечето от посетителите на пазара във Враца, предава NOVA.

Какви са цените на традиционното българско вариво? В големите търговски вериги пакетираният боб струва около 4 до 6 лева за килограм, но има и магазини, в които стига 10 лева.

На борсите цената за килограм боб се движи между 3,20 и 3,80 лева. На свободния пазар към момента обаче повечето стопани предлагат насипния за от 3 до 5 лева. Добруджанският бял боб струва 6-7 лева, Родопският се харчи за 10 лева, а най-скъп е Смилянският, който се търгува от 15 лева нагоре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари