10 дружества са големите данъкоплатци от Русе

1
От 01 януари 2024 година 10 дружества от Русе попадат в обхвата на „Големи данъкоплатци и осигурители“
От 01 януари 2024 година 10 дружества от Русе попадат в обхвата на „Големи данъкоплатци и осигурители“ Снимка: Dunavmost / архив

От 01 януари 2024 година 10 дружества от Русе попадат в обхвата на „Големи данъкоплатци и осигурители“

След въведените от 01 януари тази година нови критерии за определяне на дружествата като големи данъкоплатци и осигурители и извършената актуализация на списъка от фирми, 10 дружества от офис Русе бяха уведомени от приходната администрация, че попаднат в обхвата на териториална дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители“ (ТД ГДО), съобщиха от НАП.

Според новите критерии, дружествата трябва да са платили през 2022 г. над 3,5 млн. лв. данъци и осигуровки, след приспадане на възстановените през годината суми, или нетните приходи от продажби да са повече от 300 млн. лв. Условието е посочените суми да не са от еднократни сделки или разпореждане с имущество.

От началото на 2024 година, близо 1 350 фирми попаднаха в обхвата на ТД ГДО като вписването им в регистъра на дирекцията бе извършено служебно. Сред тях са БНБ и банкови институции, застрахователи и презастрахователи, пенсионно и здравноосигурителни дружества и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Русенец
    А, колко са данъкоНЕплатците? Колко са онези, на които нито им се събират данъци, нито им се таксуват ток или вода? Колко милиона лв пропуска общината от тях, всяка година?
  • 0
    5
    Александър
    Права си Алис.
  • 17
    4
    АВТОМИВКАТА
    И СЕРВИЗА СРЕЩУ АРДА ПЛАЩАТ ЛИ ДАНЪЦИ, ЩОТО"ЗАБРАВЯТ" ДА ИЗДА ВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ? А ТАМ ИМАТ И МАГАЗИН ЗА АВТОЧАСТИ! САМО ПИТАМ!
  • 14
    3
    Алисия
    Големите данъкоплатци не са важни, важни са малките. Големите днес ги има, утре ги няма , а народа /малките данъкоплатци/ остава тук , защото си е у дома.
  • 9
    2
    Мартенски коч
    На първо място са фирмите на сТанкоф в бившото Ктм и Сливо поле-най големите замърсители на въздуха и водата в Европата.След тях Дунава е мъртва река-всевъзможни химически лайна се изливат денонощно и безконтролно .ГНАСТ.Една от тези фирми взриви Хитрино
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари