0.79 лв/км ще е минималната тарифа на таксиметровите шофьори в Русе

1
Фиксират максимални цени за дневна тарифа 1,00 лв. на км. и нощна тарифа 1,20 лв. на км.
Фиксират максимални цени за дневна тарифа 1,00 лв. на км. и нощна тарифа 1,20 лв. на км.

В Общински съвет е постъпило предложение от страна на кметската администрация, което засяга срокът на валидност на разрешението за таксиметров превоз, минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидна на територията на Община Русе и срок на валидност на разрешението за извършване на таксиметров превоз на пътници.

С изменението на чл. 24а, ал. 3 и ал. 5 от Закона за автомобилните превози (ДВ бр. 60 от 22.07.2014 г.), срокът на валидност на разрешението за таксиметров превоз на пътници не може да бъде по – кратък от три години и освен максимални цени за превоза, общинските съвети трябва да определят и минимални такива, се посочва в аргументите към предложението. Към момента, на територията на Община Русе по-голямата част от организираните на ефир таксиметрови фирми извършват превоз на пътници при цена за един километър пробег: 0,79 лв. - дневна тарифа и 0,89 лв. - нощна тарифа. Началната такса е 0,99 лв. и цена за престой – 0,20 лв.

В тази сръзка се предлага да влязат в сила следните решения:

- Срокът на валидност на разрешението за извършване на таксиметров превоз на пътници – 3 /три/ години. 

- Минимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидна на територията на Община Русе – дневна тарифа 0,79 лв. на км и нощна тарифа 0,89 лв. на км. и максимални такива – дневна тарифа 1,00 лв. на км. и нощна тарифа 1,20 лв. на км.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари