Жителите на село Владая "ловят риба" в огромна локва на пътя

1
За гьола Столична община нехае от миналото лято
За гьола Столична община нехае от миналото лято

За гьола Столична община нехае от миналото лято

За огромна локва от миналото лято на главния път в село Владая сигнализират в писмо до зам.-кметa на Столична община Кристиан Кръстев от Инициативен комитет-Владая. Във видео, изпратено до OFFNews, се вижда как жители "ловят риба" в локвата.

"Село Владая е част от Столична община, а в началото на селото, точно на главния път има огромна локва, за която Общината нехае още от миналото лято. Локвата е от толкова дълго време вече на главния път, че местните и преминаващите я наричат "Езерото" и водното огледало", пишат от ИК Владая.

В писмото комитетът пише, че причината за локвата е запушена шахта на кръстовището между ул. Войнишко въстание и ул. Орница в селото. "Шахтата е запушена от половин година и водата, стичаща се по улиците Орница и Бистър поток образува огромно безотточно езеро", допълват оттам.

Според ИК от кметството на селото нямат "необходимия капацитет и желание" да се справят с този проблем, тъй като към момента единствено е прокопан ръчно канал през тревните площи, по който да се оттича водата, когато локвата стане прекалено голяма и обхване улицата от край до край.

"Тази локва създава проблеми и на движещите се автомобили, а в сутрешните часове се образува и поледица. Това кръстовище е в началото на село Владая и оттам преминават всички жители, както и пътуващите към съседното село Мърчаево, ползва се и като обходен маршрут на пътя Перник - София при катастрофи, аварии и задръствания. По улицата се движат и две автобусни линии от Столичния градски транспорт към Центъра за градска мобилност", обясняват от Инициативния комитет.

В писмото до зам.-кмета на Столична община по направление "Транспорт и градска мобилност" се посочва и че необходимо да бъде асфалтирана ул. "Бистър поток", както и да бъдат изградени необходимите отводнители по тази улица, тъй като основната причини за запушването на шахтата е лошото състояние на улицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари