Българският трибагреник се вее на 8-метров пилон над село Гецово

2
Пилонът е монтиран така, че да се вижда от всички, които минават по главния път Русе - Варна
Пилонът е монтиран така, че да се вижда от всички, които минават по главния път Русе - Варна Снимка: Садет Кърова / БТА

Пилонът е монтиран така, че да се вижда от всички, които минават по главния път Русе - Варна

Националният флаг на България посреща вече жителите и гостите на разградското село Гецово. Трибагреникът се развява от осемметров пилон, монтиран на входа на селото в посока Разград. До него с големи букви с цветовете на българското знаме е изписано името на селото. Идеята е на кмета Николай Цонев и е осъществена с финансовата помощ на общинските съветници Джипо Джипов и Милен Минчев, и безвъзмездния труд на местните хора. „Пилонът с българския трибагреник беше осветен навръх националния празник – 3 март в присъствието на над 150 жители на селото“, каза кметът Цонев, цитиран от БТА.

Той заяви, че националният флаг и буквите са поставени на това място, за да могат да ги виждат всички, които минават по главния път от Русе за Варна и да знаят, че тук се намира едно село с будни и родолюбиви българи.

Николай Цонев е първи мандат кмет. Той е роден и израснал в Гецово, продължава да живее в селото. Като основен проблем за жителите на селото, изпъква необходимостта да бъдат асфалтирани повече улици, смята кметът. Сред приоритети в работата му са още ремонт на площада пред читалището, изграждането на канализация и на мултифункционално спортно игрище за децата и младежите. В подготовка е и вече 13-ото издание на Капанския събор.

Имам много идеи и се надявам с помощта на Общината, спонсори и съдействието на хората в селото да успея да ги реализирам. Желанието ми е да живеем в едно село - по-красиво и по-подредено, село, което да заприлича наистина на европейско и всички над 2000 жители на Гецово да се гордеят с него“, каза Цонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари