Жени Калканджиева: Търся пухкави и сладки момичета

2
Младите хора не трябва да са задължително слаби, за да изглеждат добре. Те просто трябва да подбират своите тоалети спрямо фигурата си
Младите хора не трябва да са задължително слаби, за да изглеждат добре. Те просто трябва да подбират своите тоалети спрямо фигурата си

Идеята е да се покажат дрехи в по-голям размер и да се види, че красивото момиче не е задължително да е слабо

“Търся: пухкави, сладки и смели момичета размер XL за модно ревю. Височина между 172 и 175 см. Години - между 17 и 22. Ще дефилират на подиум, така че трябва да не са притеснителни. Ако не могат да дефилират, ще ги науча.”

Така с обява във фейсбук шестата по красота в света и собственичка на модна агенция Жени Калканджиева обяви, че набира по-нетрадиционни моделки. И макар по света това отдавна да не е изключение и да звучи като нов тренд, у нас май все още е единичен случай.

“Не мога да кажа, че това е нов тренд, но като цяло приемаме, че вече дори и наши дизайнери и фирми обръщат внимание и на момичетата, които са с малко по-голям размер. Иначе се работи предимно за момичета, които приличат на моделки”, разказа Калканджиева.

Затова тази година една българска фирма е решила да участва на Sofia Fashion Week с официални дрехи за по-пълничките жени, които също имат нужда от по-елегантно облекло. За тази цел в момента Калканджиева е поканена да търси не толкова слаби модели. Според нея ще бъде полезно за момичетата без манекенски размери да видят подходящи за тях дрехи на моден подиум, а и ще бъде интересно за пухкавите девойки да се качат на сцена, да придобият самочувствие и да видят, че всяко младо момиче, независимо от килограмите може да се чувства добре.

Същевременно Калканджиева изрази тревогата си от нарастващата мания по диетите, масово рекламираните хапчета и отвари за отслабване, което води до здравословни проблеми.

“Младите хора не трябва да са задължително слаби, за да изглеждат добре. Те просто трябва да подбират своите тоалети спрямо фигурата си. Всяко младо момиче има своята красота. Просто трябва там, където има нещо за прикриване, да бъде много добре прикрито, и там, където има нещо за показване, да бъде показано. Затова решихме да направим такава колекция”, уточнява тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари