Жълт код за опасно ниски температури

0
Днес се очакват слаби превалявания от сняг на места в Североизточна България
Днес се очакват слаби превалявания от сняг на места в Североизточна България

Жълт код за опасно ниски температури е обявен в 17 области на страната днес, според сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Предупреждението е в сила за областите Кюстендил, Перник, София – град, София – област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Враца, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и Добрич. Там се очакват минимални температури между минус 15 и минус 10 градуса, а максимални дневни температури под нулата.

Днес се очакват слаби превалявания от сняг на места в Североизточна България. Минималните температури ще са между минус 15 и минус 10 градуса, в югоизточните райони и по Черноморието те ще са по-високи – от минус 8 до минус 3°. Максималните ще са между минус 6 и минус 1 градуса, на места в Горнотракийската низина – до 1-2 градуса над нулата.

Над планините ще има променлива облачност, на места в Стара планина ще превали слаб сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около минус 7, на 2 000 метра – около минус 15 градуса.

По Черноморието ще е слънчево, с максимални температури от минус 1 до плюс 3 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 1-2 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари