Температурите в Румъния падат до -40 градуса

0
Румънската Национална метеорологична администрация обяви вчера жълт код за студ, валиден до 25 януари
Румънската Национална метеорологична администрация обяви вчера жълт код за студ, валиден до 25 януари

Румънската Национална метеорологична администрация обяви вчера жълт код за студ, валиден до 25 януари в 36 от общо 41 окръга, след като в градче в централния окръг Ковасна бе измерена температура от минус 29,5 градуса. Малко по-топло бе в Брашов - минус 28 градуса, и в Сибиу - минус 23 градуса. До края на жълтия код метеоролозите в Румъния очакват температури около минус 15-20 градуса. Очаква се градусите да стигнат до -40.

Студено бе навсякъде на Балканите и в Централна Европа, като термометрите на много места в Сърбия и Македония паднаха под минус 20 градуса. А в село Ривизондоли в Централна Италия бе измерена температура от минус 28 градуса. В Тирана от студ починаха 2-ма души.

Въпреки снега и вледеняващия мраз мигранти продължаваха пътя си през Македония и Сърбия. Но 5-годишно момиче и жена починаха вчера от студ, след като една лодка се преобърна, а друга закъса на път от Турция за гръцкия о. Лесбос. Останалите над 60 спасени от патрулен кораб на Фронтекс оцелели.

На този фон САЩ обявиха, че 2015 година е била най-топлата на планетата, откакто се правят измервания от 1880 г. През миналата година средната глобална температура на земята и океана била 0,9 градуса по Целзий по-висока от средната за XX век.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари