Здравният министър ще провери първия изнесен кабинет за ваксини

0
В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за ваксинация
В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за ваксинация Снимка: БГНЕС

В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за ваксинация

Първият временен изнесен кабинет за имунизации срещу Ковид ще посети днес министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. На място пред столичната РЗИ министърът ще провери организацията и начина на работа на кабинета.

Вчера стана ясно, че е готов е алгоритъмът на така наречената пътна карта на имунизационния процес, която включва логистиката и организацията на кабинетите.

В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за ваксинация, които ще разполагат с всичко необходимо за извършването ѝ. 33% от медицинските служители и фармацевтите в страната, които могат да бъдат включени в първия етап на ваксинирането срещу Ковид-19, вече са заявили желанието си.

Като брой това са 37 000 души, от които близо 7800 са лекари, медицински сестри, работещи в лечебни и здравни заведения, фармацевти и стоматолози в София.

Записването на желаещи ще продължи и след публикуването на характеристиките на ваксините. Масовите имунизации като "ключ" към преодоляване на Ковид-19 пандемията и предпазване от опасни заразни заболявания ще бъдат обсъждани по време на онлайн дискусия днес, организирана от Българското сдружение по иновативна медицина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари