Затварят за движение на автомобили жп прелез в Гюргево

0
Прелезът ще се модернизира по проекта за по-добра свързаност на TEN-T-мрежата в участъка Русе - Гюргево
Прелезът ще се модернизира по проекта за по-добра свързаност на TEN-T-мрежата в участъка Русе - Гюргево

Затварят за движение на автомобили жп прелез в Гюргево.

На 12 октомври започват строително-ремонтните дейности по модернизация на ж. п. прелез при км. 66+533.00, находящ се на кръстовището на линията към ж. п. гара Гюргево – Север и улица „1 Декември 1918 година.

Прелезът ще се модернизира по проекта за по-добра свързаност на TEN-T – мрежата в участъка Русе - Гюргево, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A РумънияБългария 2014-2020.

До 17 октомври ще продължат СМР, като трябва да се избират обходни маршрути за влизане в града.

На 8 октомври 2020 г. Съвместният секретариат на Програмата Interreg V-A Румъния-Бъгария в рамките на Регионалния офис за Трансгранично Сътрудничество Кълъраш за границата РумънияБългария организира посещение на място за популяризиране на проекта с e-MS код: ROBG-408, „Целенасочени усилия за подобряване на пътната инфраструктура в трансграничната зона“, което беше организирано онлайн, чрез платформата Zoom.us и излъчено на живо в канала на Програмата в YouTube.

Събитието имаше за цел да представи и популяризира резултатите, постигнати по проекта, финансиран по Програмата Interreg V-A Румъния - България, с общ бюджет 7.997.947,62 евро.

Проектът се изпълнява от Териториално административна единица - окръг Долж, Водещ Бенефициент, в партньорство с Агенция Пътна Инфраструктура, Бенефициент 2, като основната цел е да се развие пътната инфраструктура в трансграничната зона чрез подобряване на достъпа между второстепенните и третостепенни възли и мрежата TEN-T в региона.

Стратегическата цел на програмата за периода се фокусира върху тематични области  от Стратегията Европа 2020, свързани с изменението на климата, превенцията и управлението на риска, съхраняването и опазването на околната среда, насърчаване на ресурсната ефективност, устойчивият транспорт, насърчаване на заетостта и мобилността на работната сила, повишаване на институционалния капацитет чрез насърчаване на сътрудничеството между гражданите и институциите.

Регионите, които обхваща са 7 окръга в Румъния (Констанца, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш, Мехединци) и 8 области в България (Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич).

Общият бюджет е 258 504 126 евро, от които средствата от Европейския фонд за регионално развитие са в размер на 215 745 513 евро. Проектите се финансират както следва: 85% от ЕФРР, 13%  национално съфинансиране от двете партниращи държави(България и Румъния и 2 % собствен принос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари