Засилено полицейско присъствие в Мъглиж

1
Снощи петима полицаи бяха замеряни с камъни в махала в града
Снощи петима полицаи бяха замеряни с камъни в махала в града Видео: NOVA

Жандармерия и засилено полицейско присъствие в Мъглиж, след като снощи петима полицаи бяха замеряни с камъни в махала в града.

Напрежението ескалира, след като служителите на реда получават два поредни сигнала за нерегламентирани състезания с конски каруци.  При поредният сигнал полицаите са посрещнати с дърва и камъни, предава NOVA.

Конфликтът започва след сигнал за надбягвания с каруци в село Черганово, където при опит да си свърши работата полицай беше ухапан, а след това служителите на реда отиват в Мъглиж, за да задържат лице и са посрещнати от група жители на махалата. Полицаите са ранени на излизане от махалата, след като са арестували хората, за които са отишли. На излизане те са били атакувани с камъни, летящи предмети.

В събота става тежък инцидент в района на Казанлък – двама млади хора загинаха, след като на пътя им излезе каруца. На следващия ден улица е затворена нерегламентирано, за да се провеждат тези състезания с каруци. Граждани се оплакват, че пътят е затворен и това е причината за полицейската акция в Черганово.

В целия град и в момента са разположени полицейски патрули и жандармерия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари