Извинете, тук защо циганите бият полицаите!?

2
Какво би станало, ако сега малтретираните от цигани полицаи се жалват пред БХК
Какво би станало, ако сега малтретираните от цигани полицаи се жалват пред БХК

Какво би станало, ако сега малтретираните от цигани полицаи се жалват пред БХК /Български хелзинкски комитет/ и съда в Страсбург?

Все пак става въпрос за грубо погазване на държавността, каквото никъде по света не е допустимо. Нали се сещате какво би станало, ако в САЩ тези роми посегнат на полицаи. Или пък в някоя от „белите” държави на Стария континент, пише Аделина Делийска в Novini.bg.

Не за пръв път живеещите в гетата си позволяват такова поведение. Разбира се, то е поощрено от безнаказаността и защитата на всички онези бранители на „човешките права”, които винаги са готови и са на постовете си да маскарят страната ни у нас и навън. Затова тези срамни случки продължават да се случват, полицаите от своя страна вече отказват да влизат в циганските махали и да опитват да въвеждат някакъв ред. Произволите в тези махали са всекидневие, а ако някой се опита да влезе там, го чакат с камъни, тухли и дървета. Мелета са правени и преди от ромите в Мъглиж, в Гълъбово, в Ихтиман и къде ли не в страната, а за тях са изписани безброй дописки. Ето последната:

„Двама души са задържани, а един се издирва след акция на жандармерията в неделя през нощта в ромския квартал на Мъглиж, съобщи МВР. Преди това шестима полицаи бяха ранени при нападение в квартала. Полицаите са се опитали да задържат участници в нелегални кушии с каруци между селата Черганово и Овошник край Казанлък”.

Бързам да уточня, че не всички братя роми са биячи и лумпени, разбира се. Има и много от тях, познавам такива, възпитани, трудолюбиви, образовани. Гетуизацията на този етнос обаче води до подобни кървави сблъсъци, са категорични експертите, които от години следят случващото се в ромските махали. И са прави – да припомняме ли откъде е и вече заловеният обвиняем за убийството на тв водещата Виктория Маринова в Русе. В гетата циганите се чувстват изолирани и безнаказани, те не спазват законите и правилата, сякаш живеят някакъв паралелен на нашия живот и свят. И на това е крайно време да се сложи край, което пък изисква политическа воля. Стига вече партии и организации са се заигравали от вот на вот с неграмотните роми.

Българите отдавна чакат справедливостта да възтържествува в страната ни. Дори някои вече се умориха и отчаяха от това напразно чакане. Шанс за правителството сега е да покаже, че го е еня за нормалния живот на хората. Да сложи край на срамните побоища на български полицаи и мирни граждани по села и градове, които само показват разпада на държавността, който не е нито от вчера, нито от днес, нито от този кабинет. Впрочем същото се отнася с пълна сила и за пръкналите се новобогаташи като Арабаджиеви, Баневи, Прокопиеви и др..

Ничии права не бива да бъдат нарушавани, безсмислени побои трябва да се наказват, без оглед на това кой ги върши. Но е пълно безобразие да бъдат бити полицаи с камъни в 21 век в страна, член на ЕС. Ясно е, че циганите в Мъглиж ще ревнат в един глас колко са били малтретирани от униформените, при тях жалването и вайкането са нещо като втора природа, която вече е изместила първата. Въпросът е обаче как и дали държавата ще защити своите служители сега и всички останали българи, които спазват правилата и нормите в обществото?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари