Защо губим приятели, когато остаряваме?

2
Има хора, които остават до нас за цял живот, но в повечето случаи с времето започваме да губим приятелите си един по един
Има хора, които остават до нас за цял живот, но в повечето случаи с времето започваме да губим приятелите си един по един

Приятелството е наистина нещо ценно и важно в живота на всеки от нас

Преминаваме през какви ли не етапи от него - разочарования, предателства, щастливи спомени, незабравими моменти и т.н. Има хора, които остават до нас за цял живот, но в повечето случаи с времето започваме да губим приятелите си един по един. Замисляли ли сте се каква може да е причината?

Когато порастваме, нашите приоритети се изменят, животът ни се преобръща, много е вероятно да сме напуснали и родното място. Така връзката с приятелите ни избледнява и става все по-рядка. Какви може да са другите причини, вижте в следващите редове, споделени от Actualno:

Животите ви нямат допирни точки

По време на студентските години всички гледаме на другия като на равен. Но когато вече изградим кариера, установим се и сме подредили живота си, а нашият приятел е вечно в безизходица и се лута без посока и цел - е много вероятно малко по малко отношенията ни да избледнеят, тъй като вече не ни свързват общи интереси, цели, възгледи. И въпреки това, не бива да се държите надменно с ваш приятел, ако сте по-заможни или успешни от него. Материалното състояние не определя с кого можете да останете приятели и кого да захвърлите от живота си. Ако искате да запазите този човек до себе си, опитайте се да откриете нови допирни точки, които да ви свързват.

Не намирате време за приятелите си

С напредване на възрастта вие създавате освен кариера, но и семейство, като свободното ви време по този начин значително намалява. Същото се отнася и за вашите приятели и вече все по-рядко намирате време да се срещате и да си припомняте събиранията от миналото. Но понякога това спира да ви притеснява и дори не ви прави впечатление, че сте спрели комуникацията с приятелите си.

Ако наистина не усещате липсата им, то е възможно приятелството ви да е било само един допълнителен товар за живота ви, но ако то е наистина ценно за вас - опитайте се да положите усилия - поканете ги на гости, обаждайте им се веднъж седмично, пращайте си съобщения и т.н.

Имате различни възгледи

С времето възгледите на човек се изменят, така че дори да водите сходен начин на живот с приятелите си, някои възгледи могат да доведат до конфликтни ситуации, както често се случва, когато например се обхванат темите за политика, деца и т.н. Тези спорове в тийнеджърството се забравят бързо и лесно, но в по-зряла възраст могат значително да утежнят комуникацията помежду ви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Мунчо
    Защото разбираме какви идиоти сме смятали за приятели.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари