Засекретиха делото за убийството на доц. Стефан Нейков

0
43-годишният Илия Стоичков пребил учения с бухалка и го изнасилил с нея
43-годишният Илия Стоичков пребил учения с бухалка и го изнасилил с нея Снимка: БГНЕС

Пловдивският окръжен съд даде ход на делото срещу 43-годишния Илия Стоичков, обвинен за жестокото убийство на преподавателя в Института по растителни генетични ресурси в Садово доц. Стефан Нейков. Процесът ще бъде гледан при закрити врата и по общия ред с изслушване на всички свидетели.

Искането за засекретяване на процеса бе отправено и от защитата, и от адвоката на роднините на доц. Нейков. Основанието е да не стават обществено достояние интимни подробности от личния живот на жертвата, предава Dir.bg.

43-годишният подсъдим, който е шофьор на камион е обвинен в това, че на 3 юли м.г. умишлено е убил 70-годишния преподавател. Нейков е получил тежки наранявания по главата и тялото, множество кръвонасядания, две рани на главата, емболия, множество счупени ребра и кръвонасядания. Освен това Илия Стоичков се изгаврил с него. Той разкъсал аналния отвор на пребития, като е пъхнал бухалката в него.

След убийството шофьорът и 32-годишната му съпруга задигнали и златен синджир на стойност 747 лева от жертвата, след което младата жена го оставила в заложна къща в Стамболийски.

В съдебната зала съпругата на убития доцент - Ирена Нейкова и двете му деца Наталия и Николай предявиха граждански иск за общо 310 000 лв. срещу извършителя.

От своя страна защитата на Илия Стоичков - адвокат Красимир Елдъров, поиска обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. Съдът обаче не уважи това искане.

Следващото заседание бе насрочено за 16 април, когато ще бъдат призовани подсъдимият, вещи лица и частното обвинение.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари