Обвиненият за убийството на доцент остава в ареста

0
Илия се е гаврил сексуално с преподавателя
Илия се е гаврил сексуално с преподавателя

Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на Окръжния съд и остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, обвинен за умишленото убийство на доцент Стефан Нейков. 

Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Стоичков е привлечен като обвиняем за това, че на 3 юли умишлено е умъртвил пенсионирания учен доц. Стефан Нейков в Пловдив. За това престъпление законът предвижда "лишаване от свобода" от 10 до 20 години. Според магистратите налице са достатъчно данни, от които да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, информира Дарик.

Апелативните магистрати са счели, че съществува реална опасност Стоичков да извърши друго престъпление при по-лека мярка, както и да се укрие. Определението е окончателно.

Установено е, че Нейков е починал след жесток побой и сексуално насилие с бейзболна бухалка, извършени от обвиняемия в района на село Оризари. Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор. Освен че е пребит до смърт, трупът на Нейков е бил и ограбен. Стоичков е откъснал от врата му златен синджир, който е оставил в заложна къща в Стамболийски, допълва Трафик нюз.

Съпругата на Стоичков е била студентка на убития и един от мотивите за престъплението е ревност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари