Започва кандидатстудентската кампания в Софийския университет

0
От 22 февруари до 11 март във висшето училище ще се приемат заявления за явяване на изпити
От 22 февруари до 11 март във висшето училище ще се приемат заявления за явяване на изпити

Днес е началото на кандидатстудентската кампания на най-стария и престижен университет в България - Софийския университет "Св. Климент Охридски" за предстоящата академична година 2016/2017 г, информира Дневник.

От 22 февруари до 11 март във висшето училище ще се приемат заявления за явяване на изпити за първата кандидатстудентска сесия, или до 20 май - за втората. Първата изпитна сесия ще се проведе в неделните дни в периода 20 март - 17 април, а втората - през уикендите от 29 май до 26 юни.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в специалната страница на Софийския университет, както и на място в Ректората.

Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

С изпити се приема в седем от общо 104 специалности в университета, като при тях не може да се използват оценките от матурите вместо изпит. Това са регулираните специалности "Право", "Медицина" и "Фармация", "Международни отношения" и трите специалности във Факултета по журналистика и масова комуникация – "Журналистика", "Връзки с обществеността" и "Книгоиздаване".

Освен на сайта на СУ, кандидатите могат да научат подробности за специалностите и условията на приема на традиционната кандидатстудентска борса, която започна миналата седмица и ще продължи до 24 март в градовете София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора.

Пресцентърът на вуза напомня, че за трета поредна година в Стопанския факултет като условие за кандидатстване за специалностите "Икономика и финанси" и "Стопанско управление" се приемат международно признати сертификати за ниво на езика В2 според Общата европейска референтна рамка за езици за владеене на английски, френски и немски език. С такъв сертификат се приемат студенти и в новата специалност "Хебраистика".

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари