Заловиха втора група мигранти край Омуртаг

0
11 мъже от Афганистан са минали нелегално границата ни с Турция
11 мъже от Афганистан са минали нелегално границата ни с Турция Снимка: Гранична полиция / архив

11 мъже от Афганистан са минали нелегално границата ни с Турция

Втора група от мигранти е установена за по-малко от денонощие на територия, обслужвана от РУ-Омуртаг, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Търговище.

Задържаха мигранти с COVID-19 край Омуртаг

Около 10 часа днес в управлението е получен сигнал за забелязана група от необичайно изглеждащи мъже с раници на път София - Варна, в близост до разклона за село Камбурово, община Омуртаг. На място незабавно са изпратени екипи от служители на управлението, които са установили там 11 мъже на видима възраст от 14 до 25 години /четирима пълнолетни и 7 – непълнолетни/, които не говорят български език. Същите не са представили документи за самоличност.

По данни на чуждестранните граждани групата им е от Афганистан, и участниците в нея са преминали нелегално границата между Република България и Република Турция.

Задържаха близо 30 мигранти край Лясковец

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 279 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. Пълнолетните чужденци са задържани на основание чл. 72, ал. 1, т. 4 от Закона за МВР, на останалите е предоставена полицейска закрила. Случаят е докладван в Районна прокуратура-Търговище. Работата по него продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари