Случаят „Локорско”: Огледите продължиха цяла нощ

2
Пътят към камиона остана затворен цяла нощ
Пътят към камиона остана затворен цяла нощ Видео: NOVA

18 бежанци сред тях и деца от Афганистан бяха открити в петък задушени в тайник на камион

След като 18 мигранти бяха намерени мъртви в камион край Локорско, следствените действия и огледите на терен продължиха цяла нощ. Още 34 мигранти са пострадали или с опасност за живота, предава NOVA. Поне 14 души са настанени в 6 столични болници. Те са пристигнали измръзнали, гладни, мокри и дехидратирани.

Пътят към камиона остана затворен цяла нощ.

Средната възраст на мигрантите е 20 години. Мъжете са били скрити в дървени плоскости. В опитите си да излязат, ръцете на някои от тях са раздрани.

Преди няколко дни 52 мигранти са преминали границата ни със стълба. Прекарали са два дни в гората около Ямбол, впоследствие са се качили на камиона, с който стигнали до село Локорско, съобщи директорът на НСлС Борислав Сарафов снощи.

Камионът е изоставен повече от 24 часа преди да бъде открит. Сигнал подават местни, които виждат част от мигрантите.

По случая са задържани петима души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари