Заловиха мъж и жена в Шумен, издирвани с европейска заповед за арест

1
Те са разследвани за престъпления в Германия и Белгия
Те са разследвани за престъпления в Германия и Белгия

Те са разследвани за престъпления в Германия и Белгия

Във връзка с две европейски заповеди за арест, Окръжна прокуратура – Шумен задържа жена на 45 години и мъж на 35 години, съобщиха от прокуратурата.

Заповедта за задържане на С.Р. е издадена от съда в град Оснабрюк във Федерална Република Германия. Българката е подсъдима по наказателно производство за извършени 33 престъпления според германското законодателство, касаещи укриване на данъци и неплащане на осигуровки.

Работата по случая продължава, като предстои разглеждане в съда на искането на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо жената – „задържане под стража“.

Европейската заповед за арест на 35-годишният С.Л., гражданин на Федерална Република Германия, е издадена от съда в Брюксел, Кралство Белгия. Той се издирва във връзка с висящо наказателно производство за измама, злоупотреба с обществено доверие, присвояване и компютърна измама. За извършените престъпления законът в издаващата заповедта държава предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 5 години. Деянията са наказуеми и според българското законодателство.

Престои в Окръжния съд в Шумен да бъде внесено искане за „задържане под стража“ на 35-годишния мъж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари