Фермери блокираха главна магистрала в Белгия

1
Карайки пълзящите десетки трактори, те спряха движението по пътя E42
Карайки пълзящите десетки трактори, те спряха движението по пътя E42

Карайки пълзящите десетки трактори, те спряха движението по пътя E42

Гневни фермери блокираха в неделя главна магистрала в Белгия, част от нарастващото движение на недоволството в цяла Европа, което предизвика сътресения и насилие във Франция и Германия.

Карайки пълзящите десетки трактори, фермерите спряха движението по магистрала E42 точно на север от Намюр в южната част на страната. На някои трактори бяха закачени белгийски знамена и синдикални знамена, както и транспарант с надпис: „Ако умрем, вие ще гладувате“ и „Детска мечта се превърна в кошмар“, съобщава БГНЕС.

Стана „невъзможно да се печели прилична заплата“, каза Пиер Дьо Юлст, говорител за федерацията на младите фермери FJA, която организира протеста. „Ние призоваваме за обща селскостопанска политика, която отчита реалността на мястото“, каза Юлст пред АФП. „Фермерите трябва да правим повече с по-малко ресурси. Ние сме готови да положим усилия, но трябва да можем да живеем достойно“, добави той. Освен това активистът каза, че неговите членове са били в нелоялна конкуренция с изнасяни стоки, които не трябва да отговарят на същите строги екологични стандарти.

В събота фермери подкараха около 100 трактора около околовръстния път в южния град Монс. Фермерите се оплакват, че европейското законодателство задушава бизнеса им, че инфлацията подкопава живота им и по-евтиният внос унищожава конкурентоспособността. „Европа продължава да притиска, притиска и смазва фермерите... времето е да преоценим работата на тези, които хранят нашите граждани всеки ден“, заявиха от съюза на фермерите FWA в сайта си.

В цяла Европа гневът на фермерите кипи, особено във Франция, където земеделските синдикати обещават да „обсадят“ Париж, за да окажат натиск върху законодателството относно заплащането, данъците и регулациите. Те възнамеряват да блокират всички главни пътища към френската столица и да блокират огромния хранителен пазар на едро Rungis на юг от града. Протестите също се разрастват като гъби в Германия, Полша, Румъния и Холандия. ЕС се бори да отговори на опасенията преди изборите тази година на фона на нарастващата подкрепа на крайнодесните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    ivo
    Тъкмо ги взех! 🙂
  • 2
    2
    Ей Ивчо
    И за на майка ти у утката си купи билет от СУБСИДИИТЕ. И кът се върнеш пиши колко влажен е климата там. Бизнесмени - Прошляци - Зърно Осеменители
  • -2
    1
    ivo
    Мамка му тази година ще има само за Мазерати и едни Малдиви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари