Задържаха мъж за разпространение на наркотици в Русе

1
25-годишния К. К. остава под стража
25-годишния К. К. остава под стража

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 25-годишния К. К., привлечен като обвиняем за извършено престъпление.

В условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително К. разпространявал наркотични вещества.

Съдът счете, че макар и на сравнително ранен етап до момента в хода на досъдебното производство са събрани гласни, писмени, веществени доказателства и доказателствени средства, от които може да бъде изведено в достатъчна степен на достоверност обосновано предположение за авторството на деянието.

Съдът прие, че е налице реална опасност от извършване на престъпление от страна на К. К., ако не бъде задържан, която опасност се извежда от справката му за съдимост. Там са отразени четири осъждания, като последното е от 2014 г. и касае придобиване и държане на наркотични вещества.

Освен това, деянието, за което му е повдигнато обвинение е с висока степен на обществена опасност и е тежко умишлено по смисъла на закона. За това престъпление в Наказателния кодекс са предвидени наказания лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5000 до 20000 лв.

Определението на Окръжен съдРусе, с което е взета по отношение на К. К. мярка за неотклонение „Задържане под стража“ подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари