Полицаите от Пловдив получиха най-тежката мярка за неотклонение

2
Двамата служители на реда са задържани под стража
Двамата служители на реда са задържани под стража Снимка: btv

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двама полицейски служители (Самуил Хаджиев, шеф на Трето РУ и полицай Атанас Качаков) и двама техни съучастници, обвинени в извършване на тежки престъпления, съобщиха от Съдебната палата в града.

Спрямо четиримата са повдигнати обвинения за престъпления, свързани с наркотични вещества, престъпления против правосъдието и отвличане.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства не може се направи обосновано предположение относно причастността на обвиняемите Хаджиев и Касаков в престъплението, че са се опитали да придобият около 500 кг марихуана от обект на фирма, която я произвежда с надлежно разрешение, като относно останалите посегателства бе счетено наличието на обосновано подозрение относно участието на всеки от обвиняемите в тях.

Съдът намери, че към настоящия момент при мярка, различна от задържане под стража, съществува опасност обвиняемите да извършат престъпление.

По същото досъдебно производство полицейският служител Атанас Качаков, както и двамата цивилни са обвиняеми, за това, че в съучастие като извършители, са отвлекли 28-годишен мъж и е проявена особена жестокост към отвлеченото лице.

Делото бе гледано при закрити врата заради използването на СРС-та и интимни подробности от живота на отвлечения. Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд - Пловдив на 27 май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари