Юбилейна изложба на художника Веселин Николов

0
Веселин Николов има открити над 10 самостоятелни изложби
Веселин Николов има открити над 10 самостоятелни изложби

Зам.-кметът Димитър Наков откри самостоятелната юбилейна изложба на художника Веселин Николов, която е подредена в Русенската художествена галерия. Той прочете поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „С уникалното съчетание между живопис и библейски сюжети, картините Ви носят собствен, неповторим почерк! Убеден съм, че тази първа за годината изложба в Русенската художествена галерия, ще бъде истински притегателен център за любителите на изобразителното изкуство“, се казва в поздравителния адрес от г-н Стоилов.

Изложбата е посветена на 50-годишния юбилей на автора и събира негови картини от различни периоди на творческия му път. Любителите на изкуството могат да разгледат изложбата, която показва живописни пейзажи от Русе и поречието на река Дунав, пейзажи от Венеция, платна с библейски сюжети и икони и др.

Веселин Николов има открити над 10 самостоятелни изложби. Освен като художник, е известен и с хобито си да реставрира и да прави картини, рамки и дърворезба. Веселин Николов е ученик на русенския художник Кирил Станчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари