Иван Иванов-Йоаний открива изложба под надслов „Lucy in the Sky with Diamonds“

2

Художникът представя 100 живописни творби, рисунки и страници еротично-анахронистична комикс поема

С вашата ерудиция и поглед към света Вие сте достоен пример за европейски визионер. Творчеството Ви провокира всеки, който се докосне до направеното от Вас, да се пренесе в една алтернативна реалност, където чрез емоциите от картините може да предизвика търсенето на висшето Аз в себе си“, с тези думи заместник областният управител Георги Георгиев се обърна към големия русенски художник Иван Иванов, по-известен като Йоаний. Поводът за срещата между двамата бе продиктуван от това, че довечера в Художествената галерия на ул. „Борисова“ 39 ще бъде открита поредната негова изложба. Тя се провежда под надслов „Lucy in the Sky with Diamonds“ и се състои от повече от 100 живописни творби, рисунки и страници еротично-анахронистична комикс поема. Експозицията е посветена на големия живописец и график от Парижката школа Юлиус Мордекай Пинкас, който е родом от България. Сред любопитните факти е, че той е роден във Видин, но родът му е от Русе. Псевдонимът на Пинкас е Жул Паски́н, но той често се е подписвал като „Пинкас от Русчук“, съобщават от Областната администрация.

Изложбата ще може да бъде разгледана до 5 март.

Иван Иванов-Йоаний е роден през 1968 година. Завършва изобразително изкуство във Великотърновския университет. Опира се на философия и убеждения, които му позволяват да изгражда живописта си в класическата европейска изобразителна традиция, експериментирайки със старинни техники от VII век. Автор е на първата в България анахронистична изложба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    чичомиткобрат
    Quite the "Bulgarian" name for the exhibition, ain't it?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари