Ясен е редът, по който децата на украински бежанци ще се приемат в детските заведения в Русе

0
Децата на бежанците ще бъдат приети в масови групи, като с тях ще се работи допълнително за по-бързата им социализация
Децата на бежанците ще бъдат приети в масови групи, като с тях ще се работи допълнително за по-бързата им социализация Видео: КИС 13

Определиха условията и реда за прием на деца, търсещи или получили международна закрила в Русе

Това стана с приемане на изменения и допълнения на съответната наредба, информира КИС 13

Възникнала е необходимост от допълване на нормативната уредба на местно ниво, за да се осигури защита на правата на 2 и 3-годишните деца на бежанци по приемане, възпитание, социализиране, обучение и отглеждане.

Приемането се извършва след подадено в Община Русе заявление по образец от родителя, настойника, попечителя или представителя на непридруженото малолетно или непълнолетно лице, търсещо или получило международна закрила.

Децата на бежанците ще бъдат приети в масови групи, като с тях ще се работи допълнително за по-бързата им социализация.

Записването на деца, търсещи или получили международна закрила, в група на предучилищно образование се извършва по време на цялата учебна година. Създадена е и организация чрез РЗИ за ваксинация на децата на бежанците ако имат пропуски в имунизационния календар.

Вижте повече във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари