Яница и Кристиян станаха държавни шампиони по акробатика

3
Русенската смесена двойка спечели 3 златни медала
Русенската смесена двойка спечели 3 златни медала

Талантливата русенска смесена двойка Яница Милкова - Кристиян Ангелов отново станаха държавни шампиони по акробатика.

В първенството за младежи от 7 до 19 години, което се проведе през уикенда в Русе, двамата спортисти спечелиха 3 комплекта златни медала и три първи места в темповата и балансовата комбинации и в многобоя в своята възрастова група 9-16 г. Яница и Кристиян са възпитаници на треньора Любомир Ковачев в Акробатичен клуб „Локомотив“ - Русе, а изпълненията им бяха в хореография на Силвия Малинова - Добрева, предаде Русе Медия.

С два комплекта бронзови медали са двойката мъже Денис Николов-Виктор Цанков /7-16г./ и с един комплект бронз са двойката жени Никол Стерева-Лора Генова /7-16г./. Макар че останаха без медал, достойно се представи и тройката жени Йоана Иванова, Симона Бърденска и Стефани Дочева.

В състезанието участваха общо 16 отбора и близо 150 младежи от 7 до 19-годишна възраст. Съдийската комисия беше водена от Николай Станчев. През тази година акробатиката в Русе чества 60-годишен юбилей и за Акробатичен клуб „Локомотив“ домакинството на Държавния индивидуален шампионат е първото от поредицата събития, които ще отбележат годишнината. В историята си клубът има записани много знакови победи на световни и европейски шампионати, международни турнири и национални първенства.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари