Взрив на претъпкан пазар в Мелитопол

0
Убити са трима войници, не е ясен броят на загиналите цивилни
Убити са трима войници, не е ясен броят на загиналите цивилни Снимка: Getty Images/илюстративна

Убити са трима войници, не е ясен броят на загиналите цивилни

Експлозия удари претъпкан пазар в югоизточния украински град Мелитопол. За това съобщиха украински и руски служители. Ударът се случи в навечерието на планираните референдуми за присъединяване към Руската федерация, които могат да доведат до ефективното анексиране на четири региона в Украйна, съобщава FROG NEWS.

Мелитопол беше един от първите градове, които паднаха в руски ръце, след като Москва започна пълномащабно нахлуване в Украйна през февруари. Той е в Запорожка област.

Русия и Украйна си размениха взаимни обвинения за взривовете.

Кметът на Мелитопол в изгнание Иван Федоров каза, че атаката е била умишлено организирана от окупационните руски сили, за да бъде обвинена Украйна в тероризъм.

Според него трима войници са били убити. Не е ясен броят на загиналите цивилни.

Владимир Рогов, член на установената от Русия местна администрация, каза, че нападението е извършено от украинските специални служби за сплашване на цивилни преди референдумите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари