Всички обществени поръчки за ремонт на пътища са прекратени от АПИ

0
Казусът ще бъде тема на брифинг утре сутрин в сградата на Министерския съвет
Казусът ще бъде тема на брифинг утре сутрин в сградата на Министерския съвет Снимка: БНР

Казусът ще бъде тема на брифинг утре сутрин в сградата на Министерския съвет

Кабинетът установи, че вчера Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) едностранно е прекратила всички нови обществени поръчки за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Причината, посочена от АПИ, е „пропуски в документацията за участие“, предложена от самата АПИ, съобщават от пресслужбата на правителството, предаде БНТ.

От кабинета напомнят, че обществените поръчки бяха обявени през април 2022 г. с цел да заместят съществуващите договори, по които са установени порочни строителни практики и които са предмет на проверка от компетентните органи.

"С решенията си АПИ на практика поставя изпълнителната власт в невъзможност да възложи по прозрачен начин ремонта и поддръжката на републиканската пътна мрежа, включително през предстоящия зимен сезон", посочват от правителствената пресслужба.

Казусът ще бъде тема на брифинг утре сутрин в сградата на Министерския съвет.

В него ще участват зам.-министрите на финансите и на регионалното развитие и благоустройството - Андрей Цеков и Ивайло Стайков, както и Настимир Ананиев, председател на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Гошо куче лошо
    Киро и Ленчето, лелей, лелелейй...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари