АПИ: Приоритет през 2023 година е доизграждането на пътя Русе-Бяла

1
Планираме ремонт на 3000 километра пътища през 2023 г., заяви инж. Венцислав Ангелов
Планираме ремонт на 3000 километра пътища през 2023 г., заяви инж. Венцислав Ангелов Снимка: БНТ

Планираме ремонт на 3000 километра пътища през 2023 г., заяви инж. Венцислав Ангелов

Планираме до края на януари да направим инвестиционна програма за ремонти и поддържане на републиканската пътна мрежа. Планът е 3000 километра да влязат в ремонтни дейности през 2023 година, заяви в "Денят започва" по БНТ инж. Венцислав Ангелов, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

По думите му приоритет през 2023 година е доизграждането на автомагистралите "Хемус", "Струма", "Европа" и пътя Русе-Бяла, обхода на град Бяла, както и трасето от Видин до Ботевград.

"Автомагистралите ще бъдат доизградени с национален бюджет с помощта на европейски програми. Ще се търси и друг вариант за финансиране на тези участъци - определени участъци да се отдават на концесия", допълни инж. Венцислав Ангелов.

Той поясни, че трасетата са важни за икономическия растеж на държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    4
    daskal
    Вече съвсем ни объркаха с тази магистрала... Те тепърва ще търсят проектант, както съобщиха наскоро. Като излезе проектът - ще търсят изпълнител. Вече поне 10 години ги слушаме тези мантри. Става дума за 50 километра път в равнината. Хората построиха 50-километров тунел под океана за 7 години. Откриха го през далечната 1994 г.!
  • 6
    3
    ген. Решетников
    Трая да питаме П. Стоилов и П. Нулев, знаят всичко от до...!
  • 18
    2
    Деян
    Че какво има изградено та този да го доизгражда?
  • 21
    1
    РъБъ
    "Доизграждане на пътя Русе-Бяла" ??? Сега разбрах, че няма завършен път от Русе до Бяла, но през 2023 г. ще се доизгради.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари