Никой не поддържа пътищата в страната от близо една година

0
Ако сега затворим за ремонт Дунав мост при Русе трафикът ще е кошмарен, смята министър Андрей Цеков
Ако сега затворим за ремонт Дунав мост при Русе трафикът ще е кошмарен, смята министър Андрей Цеков Снимка: БТА / архив

Ако сега затворим за ремонт Дунав мост при Русе трафикът ще е кошмарен, смята министър Андрей Цеков

Мостът се нуждае от ремонт, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) я планира и дори е обявена обществена поръчка. Може сами да си представите обаче какво ще последва, ако сега затворим Дунав мост - трафикът ще стане кошмарен и движението ще се насочи извън България. Надявам се такъв ремонт да е след 2025 г., за да бъдат изградени участъци по пътя до Видин, който да поеме трафика на ТИР-овете, каза министърът на регионалното развитие Андрей Цеков на заседание на ресорната комисия в парламента.

От октомври 2022 г. никой в страната не поддържа легално пътищата в страната, защото няма сключени договори с пътните фирми, каза още министърът. По думите му АПИ ще наруши законите, ако възложи поддръжка на пътната мрежа без договори. Ако законът за пътищата се изпълнява, ще бъде нарушен закона за обществените поръчки, подчерта Цеков. Без законодателно решение и изчистване на лоши практики няма да стане, допълни народният представител Настимир Ананиев, цитиран от БТА.

МРРБ има готовност до края на следващата седмица да подпише допълнителни споразумения по 85 общински проекти за ремонт на инфраструктура, каза министър Цеков. От тях има 40 проекта по програмата за общински пътища на стойност близо 77 млн. лева. За ремонт на общински улици готовност има проекти на стойност над 10 млн. лева от 13 общини. Отделно 23 общини са подготвили ВиК проекти за 23 млн. лева, каза министър Цеков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Хаха
    Супер. Да се насочва извън България или по е извън Русе. Така или иначе Русе не печели нищо от този мост. Само малоумни румънци и безмозъчни идиоти с камиони които не спазват никакви правила
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари