Володимир Зеленски поиска ООН да въведе термина "терористична държава"

0
Същевременно украинският президент обвини Русия за подобно поведение
Същевременно украинският президент обвини Русия за подобно поведение

Украинският президент Володимир Зеленски поиска Съветът за сигурност на ООН да даде легално определение за терористична държава

Същевременно той обвини Русия за подобно поведение.

"За съжаление, в момента ООН не разполага с правна дефиниция на термина "терористична държава", съгласувана с всички държави - членки на ООН", заяви Зеленски чрез видеовръзка, предава БГНЕС.

Той каза, че конфликтът в Украйна "демонстрира спешната необходимост от въвеждане на термина на ниво ООН и наказване на всяка терористична държава". Той също така призова Русия да бъде изключена от всички структури на ООН заради предполагаемото нарушаване на принципите на организацията.

В същото време Зеленски заяви, че е призовал САЩ да признаят Русия за спонсор на тероризма. Френският президент Еманюел Макрон заяви на пресконференция, че е отказал да признае Русия за спонсор на тероризма, защото "това не е методологията на Франция". Говорителят на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик, коментирайки обаждането на Зеленски, заяви, че подобни решения не са в компетенциите на генералния секретар на организацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    Киевският санджак
    Тази "терористична държава" е на път да ви обгради от към Черно и Азовско море и да си останете с пръст в устата. И вече няма да сте най-голямата по територия вътрешно-континентална европейска държава. Направо си го представям Зеления по време на сключването на мирния договор как ще се разбеснее и ще скочи на бой на Путин, който обаче владее карате и ще го напердаши!
  • 11
    2
    16935
    Този клоун разиграва цяла Европа. И да коментираме полза никаква .Зеленски и Байдън разиграват света.Какви Европейски лидери имаме само.
  • 10
    1
    Русенец
    А искаш ли еврейче да влезнеш в на мама си дупката цял? Кой си ти да казваш бе наркоман пробит
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари