Volkswagen представи най-мощният Golf GTI

1

Volkswagen представи официално най-бързият и мощен Golf GTI.

TCR е построен в чест на състезателния автомобил, който участва в шампионата Touring Car Racing.

Горещият хечбек, показан като концепт във Вьортерзее миналия май, е оборудван с 2.0-литров турбодвигател с мощност 290 к.с., седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя и диференциал с повишено триене на предната ос.

Golf GTI TCR ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.6 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч, но срещу допълнително заплащане "таванът" може да бъде вдигнат на 260.

Оборудването на TCR включва заден дифузьор, спойлер в стила на автомобилите от Touring Car Racing, широки престилки, черни странични огледала и 18-цолови колела. Като опция може да се поръчат странични стикери с формата на пчелна пита, странични огледала от въглеродни нишки и черен таван.

Срещу €2 350 може да се поръча пакет от допълнителни опции, който включва 19-цолови джанти с гуми с размер 235/35, адаптивно шаси, спортни настройки на задното окачване и премахване на ограничителя на максималната скорост. Втори пакет от екстри с цена €3 200 включва същото плюс полусликове и джанти с друг дизайн.

Цената на Volkswagen Golf GTI TCR в Германия започва от €38 950.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари