Когато ГАЗ-66 срещна Hummer

1

Брутален всъдеход, построен с възли и агрегати от ГАЗ-66 и Hummer, си търси нов собственик в руския град Можайск.

Камионът е изпълнен в стила на американските пикапи от 50-те години и струва 3 999 000 рубли (€56 767), сподели Факти.бг.

В основата на "Лесоруб" ("Дървосекач"), както е наречен мутантът, лежи шаси от "Виетнамка". Върху него е монтирана кабина от ЗиЛ-157, а под предния капак е монтиран 7.4-литров V8 от Chevrolet Suburban с модифициран управляващ блок, горивни помпи с увеличен дебит и изпускателна система от Lamborghini Gallardo.

Двигателят развива мощност от 350 к.с. и максимален въртящ момент 640 Нм. Съчетан е с тристепенна автоматична трансмисия от Hummer. Резервоарът побира 240 литра.

Двата моста на "Дървосекача" са снабдени със самоблокиращи диференциали, а междуосевият има принудителен блокаж. Колелата с бедлокове (външни фиксиращи пръстени на бордовете) са изработени по поръчка по модел на гумите на КрАЗ-255Б.

Всъдеходът разполага с бордови въздушен компресор, лебедка, акумулатор с повишен капацитет и хидравлика на волана. Продавачът уверява, че всички недостатъци на конструкцията вече са отстранени.    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари